Uutiset

Turvallisuus

Yhtiömme tavoitteena  on  turvallisuuskulttuurin kaikin puolinen edistäminen.

Päämääränämme on 0%: n tapaturmasuhde, muuta vaihtoehtoa ei ole hyväksyttävää. Meille on ehdottoman tärkeä luoda työympäristö, joka on mahdollisimman turvallinen työntekijöille, perheille ja kansalaisille. 

Rakennustelineiden asentamisen ja purkamisen toimittaessa  otamme  huomioon erityisesti seuraavat seikat: 
• Putoamissuojaus asennuksen ja käytön aikana
• Rakennustelineiden omapaino ja hallittavuus
• Rakenteiden kantavuus ja pysyvyys 
• Käytön ergonomiaa
On tärkeää valita mahdollisimman kevyimpiä materiaaleja  rakennustelineita varten. 

Rakennustelineiden tai sääsuojauksen asentamisen tai purkamisen aikana, jos  putouskorkeus on kaksi metria tai enemmän, työtekijöitä on suojeltava alemmalle tasolle putoamista vastaan.

Ennen kaikkea sellaisten rakennustelineiden kuten suojakaiteiden valinnassa on tärkeä suojakaiden asennusmahdollisuus kokonaan tai osittain  paikoilleen ennen toisen suojakaiden asentamista ylemmälle tasolle.   
Toisella sijalla on väliaikaisen kaidejärjestelmän käyttö.

Viimeinkin putoamissuojaus voidaan toteuttaa suojavaatetusta käyttämällä.
Merkkien ja symbolien käyttäminen on toteuttava työpisteellä työntekijöiden ja vierailijoiden tiedottamiseksi. Turvallinen ja vapaa liikkuminen ja navigointi  työpisteellä voi olla  erittäin tärkeä tekijä henkilön menestymiseen ja tuottavuuteen työnsä suorittamisessa. Työpisteellä on oltava merkkeja jotka mahdollistavat henkilöiden turvallista ja mukavaa liikkumista. Rakennustelineiden merkit on erittain hyödyllisiä selkeitä viestejä antamiseen ja onnettomuuksia estämiseen rakennustelineilla. 

Rakennustelineiden ja sääsuojauksen materiaaleja  on tarkasteltava huolellisesti joka kerta ennen asennusta. Ei saa käyttää materiaaleja ja komponentteja, joissa on löydetty turvallisuutta koskevia vikoja.
Sellaiset vikat ovat: 
• vahingoittuneita osia,
• osia joissa on  ruosteen tai  muita korroosion jälkiä, sekä
• puumateriaalia tai osia joissa on mätänemisen, vääntymisen tai halkeamien jälkiä.
Erittäin tärkeää tarkista, että standardit ja komponentit ovat hyvässä kunnossa.
Järjestämme säännöllisiä tarkastuksia rakennustyön turvallisuuden ja varmuuden  takaamiseksi. Sama koskee julkisivuja ja rakenteita, joihin rakennustelineiden asentaminen ja purku on suoritettava.

Rakennustelineiden asennus ja käyttö on oltava turvallista. 
Erityisen tärkeä tarkista kuorrnituksen alla olevien rakennen osien vakavuutta ja pysyvyyttä. 
Myös  rakennen vakavuus on tarkistettaava julkisivutiiliin ankkurointia varten. Koko asennus - ja purkuprosessi on suunniteltava putoamisriskien minimoimiseksi mukaan lukien suojavaatetus.
Sellaiset erityiset käyttöa koskevat rajoitikset kuten suurin pystysuora kuormitus tai suurin vaakasuuntainen kuormitus on määritteltävä ohjeissa. 

Osuus: draugiem.lv

Takaisin uutisille