Nyheter

Säkerhet

Publicerad 19.06.2014

Vårt mål är att främja en säkerhetskultur som gör det möjligt att attrahera alla möjligheter och agera som behövs, när det gäller säkerheten.

Vårt mål är att ha noll incidenter, allt annat är oacceptabelt. Vi känner en skyldighet att tillhandahålla en säker arbetsmiljö, där fokus ligger på att förebygga olyckor, inte bara på jobbet, men också utanför arbetsplats. 

Vid genomförandet av installationen av byggnadsställningar, vi tar hänsyn till följande: 
• Fallskydd under montering och användning 
• Byggnadsställningar komponenterna egenvikt och hanterbarhet
• Belastnings kapacitet och stabilitet 
• Ergonomi vid användning
Det är viktigt att välja byggnadsställningar av lättast möjliga material. 

När monteras eller monteras ned byggnadsställningar (eller system för väderskyddet), och fallhöjden är två meter eller mer, skall arbetstagarna skyddas mot risken att falla till en lägre nivå. 

Först och främst bör väljas byggnadsställningar, som kan monteras med skyddsräcket, helt eller med det mesta av det, så att skyddsräcket är redan på plats när man går upp till en högre nivå. 

Tillfällig räcke system bör väljas endast i andra hand. 

Som det sista steget kan betraktas en användning av personlig fallskyddsutrustning. 

Tecken och symboler används på en arbetsplats för att förmedla information till arbetstagare och besökare till arbetsplatsen. Att kunna flytta eller navigera runt arbetsplatsen självständigt och att utföra uppgifter i säkert sätt kan vara avgörande för framgång för varje enskild och produktivitet i arbetet. Det finns en rad tecken på arbetsplatsen vilket gör att man kan röra sig säkert och med självförtroende. Byggnadsställningar tecken och symboler är idealiska när man arbetar med byggnadsställningar, de ger en tydlig budskap och bidra till att förebygga olyckor i byggnadsställningar zoner. 

Material till byggnadsställningar och väderskyddssystem ska undersökas för varje erektion. Material och komponenter med säkerhetsrelaterade defekter får inte användas. 

Sådana defekter innefattar:
• skadade komponenter,
• komponenter med rost eller annan korrosion, och
• trämaterial eller komponenter med röta, skevhet eller sprickor.

Det är särskilt viktigt att kontrollera att de standarder och komponenter för arbetsdäck är i gott skick. 

Vi säkerställer regelbundna inspektioner för att garantera att det på ett säkert sätt kan stödja de belastningar som kan uppstå. Detsamma gäller för fasader och andra strukturer till vilka byggnadsställningar måste förankras. Installationsplatsen måste ha en möjlighet för montering och användning av byggnadsställningar på ett säkert sätt.  

Först av allt är det mycket viktigt att se till att en del av den byggnad eller annan anläggning, som tar belastningen av byggnadsställningar, har tillräcklig styrka och stabilitet. 

Det är särskilt viktigt att kontrollera styrkan av fastsättning mot fasaden. Det är viktigt att det är tydligt när utföras montering och demontering för att minimera fallriskerna, till exempel, där skall fästas personlig skyddsutrustning. 

Det är också viktigt att de särskilda begränsningarna för användning, exempelvis maximala vertikala eller horisontella laster, är exakt anges i instruktionerna. 

 

Dela: draugiem.lv

Tillbaka till nyheter